Πρεσπιώτικη πίτα με....Φασόλια!!!
Υλικά:
1 kg αλεύρι
1/2 kg φασόλια Πρεσπών (Γίγαντες-Ελέφαντες-Πλακέ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι(όσο χρειαστεί)
Νερό(όσο πάρει για το ζυμάρι)
Πρεοετοιμασία
Βράζουμε τα φασόλια σε νερό με σέλινο και ρίχνουμε και ένα κύβο λαχανικών(προεραιτικά)
και ρίχνουμε και λίγο αλατάκι.Ζυμώνουμε και κάνουμε 40 μπαλάκια όπου θα τα ανοίξουμε
σε φυλλαράκια ψυλλά και θα τα ξεροψήσουμε στην κουζίνα για να πάρου χρωματάκι
Σ΄ενα λαδωμένο ταψί βάζουμε το φύλλο και ρίχνουμε πάνω λίγα φασόλια, σκεπάζουμε
με άλλο φύλλο λαδώνουμε(κάθε φορά το φύλλο) και ρίχνουμε κάθε φορά φασόλια
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 250 βαθμούς (κατά προτίμηση στον αέρα)
Και η πίτα μας είναι έτοιμη...!!!!!