Συνταγή για φασουλοκρασομεζέ ''Αστέρι'' δια χειρός του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη, που μαγείρεψε με Φασόλια του Πελεκάνου στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της εκπομπής του <<Νόστιμη Γη>>!!!!
«Νόστιμη γη»
Επεισόδιο S1 – Χριστουγεννιάτικο
Προβολή 24/12/2013
"ΦΑΣΟΥΛΟΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΑΣΤΕΡΙ!"
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό λουκάνικα με πράσο
½ κιλό φασόλια πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Πελεκάνος
Αλάτι χοντρό
Αλάτι ψιλό
2 καρότα
1 κρεμμύδι
½ σελινόριζα
2 κλωνάρια σέλινο
1 λεμόνι
Λίγο μπούκοβο
1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι για χρώμα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το πράσο και τα καρότα κομμένα σε λεπτά φετάκια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φετάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Κόβουμε σε μικρές φετούλες τη σελινόριζα και περίπου ένα πιάτο βρασμένα φασόλια πλακέ, και τελειώνουμε με σέλινο ψιλοκομμένο, χυμό λεμονιού, μπούκοβο, γλυκό πιπέρι κόκκινο και θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.