
Ταξιδέψτε στις γραφικές όχθες των Πρεσπών με αυτό το πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα.
Οι Έγχρωμοι Γίγαντες Πρεσπών "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ", γνωστοί για τη μοναδική τους γεύση και υφή, σε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους."
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Έγχρωμους Γίγαντες Πρεσπών ΄΄ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ΄΄
½ κιλό κοτόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. σάλτσα κόκινη
5 κ.γ. κρασί ξηρό
150 ml ζωμός κότας
2 κ.σ. φιστικέλαιο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φασόλια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αναμειγνύουμε με τη σάλτσα, το κρασί, το αλάτι,το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι . Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φιστικέλαιο. Όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο , το σκόρδο, τους έγχρωμους γίγαντες Πρεσπών και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Περιχύνουμε με το ζωμό, αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, και σερβίρουμε.