business telephone office glyph 24 23850 51855 aiga mail 24 info@prespabeans.gr 33 χάρτης

e banner orizontio60X468

 

cart 1

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με Έγχρωμους Γίγαντες Πρεσπών ΄΄ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ΄΄

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ Έγχρωμους Γίγαντες Πρεσπών ΄΄ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ΄΄

  • ½ κιλό κοτόπουλο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. σάλτσα κόκινη

  • 5 κ.γ. κρασί ξηρό

  • 150 ml ζωμός κότας

  • 2 κ.σ. φιστικέλαιο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 2 κ.σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φασόλια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αναμειγνύουμε με τη σάλτσα, το κρασί, το αλάτι,το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι . Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φιστικέλαιο. Όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο , το σκόρδο, τους έγχρωμους γίγαντες Πρεσπών και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Περιχύνουμε με το ζωμό, αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, και σερβίρουμε. 

«Νόστιμη γη»

Επεισόδιο 13 – Αίγινα

Προβολή 23/3/2014

 

ΦΑΣΟΥΛΟΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΑΡΟΜΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ

Για την φασουλοσκορδαλιά

250 γρ. Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

6 κ.σ. Λευκό Βαλσαμικό Ξύδι

1 κλαράκι δεντρολίβανο

2 σκελίδες σκόρδο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 γερή πρέζα αλάτι

1 γερή πρέζα πιπέρι

 

Τηγανητά μύδια

500 γρ. ψίχα από μύδια

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

1 ½ φλιτζάνι μπύρα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 γερή πρέζα αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δυνατό μπλέντερ προσθέτουμε τα παραβρασμένα φασόλια με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου και αλέθουμε μέχρι να γίνουν βελούδινος πουρές. Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, λίγο λευκό μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και η σκορδαλιά είναι έτοιμη.

Για το κουρκούτι θαλασσινών βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και τη μπύρα λίγη - λίγη ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθειά κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά παίρνουμε τα μύδια ανά τριάδες, τα πιέζουμε ελαφρά, τα περνάμε από το κουρκούτι και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι για λίγα λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Κόβουμε τον λούτσο σε χοντρές φέτες, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.

Διακοσμούμε μια πιατέλα με μαρούλι, ραπανάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια, τοποθετούμε πάνω τα τηγανητά θαλασσινά, βάζουμε στις άκρες φασουλοσκορδαλιά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγή για φασουλοκρασομεζέ ''Αστέρι'' δια χειρός του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη, που μαγείρεψε με Φασόλια του Πελεκάνου στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της εκπομπής του <<Νόστιμη Γη>>!!!!


«Νόστιμη γη»
Επεισόδιο S1 – Χριστουγεννιάτικο
Προβολή 24/12/2013

"ΦΑΣΟΥΛΟΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΑΣΤΕΡΙ!"

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό λουκάνικα με πράσο
½ κιλό φασόλια πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Πελεκάνος
Αλάτι χοντρό
Αλάτι ψιλό 
2 καρότα 
1 κρεμμύδι
½ σελινόριζα
2 κλωνάρια σέλινο
1 λεμόνι
Λίγο μπούκοβο
1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι για χρώμα
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το πράσο και τα καρότα κομμένα σε λεπτά φετάκια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φετάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Κόβουμε σε μικρές φετούλες τη σελινόριζα και περίπου ένα πιάτο βρασμένα φασόλια πλακέ, και τελειώνουμε με σέλινο ψιλοκομμένο, χυμό λεμονιού, μπούκοβο, γλυκό πιπέρι κόκκινο και θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

Φασουλοκεφτέδες Πρεσπών!!!!!!

Υλικά

250γρ φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδου
3 κλωναράκια δυόσμο
1-3 κουτ. αλεύρι(χωριστά για το αλεύρωμα)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη(προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν
Σ'ενα τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε τα το κρεμμύδι.Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να δούμε αν πλάθονται οι κεφτέδες μας.Πλάθουμε καφτρδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι...!!! Έτοιμοι οι κεφτέδες μας!!!

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!!!

Πρεσπιώτικη πίτα με....Φασόλια!!!

 

Υλικά:

1 kg αλεύρι

1/2 kg φασόλια Πρεσπών (Γίγαντες-Ελέφαντες-Πλακέ)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι(όσο χρειαστεί)

Νερό(όσο πάρει για το ζυμάρι)

 

Πρεοετοιμασία


Βράζουμε τα φασόλια σε νερό με σέλινο και ρίχνουμε και ένα κύβο λαχανικών(προεραιτικά)

και ρίχνουμε και λίγο αλατάκι.Ζυμώνουμε και κάνουμε 40 μπαλάκια όπου θα τα ανοίξουμε

σε φυλλαράκια ψυλλά και θα τα ξεροψήσουμε στην κουζίνα για να πάρου χρωματάκι

Σ΄ενα λαδωμένο ταψί βάζουμε το φύλλο και ρίχνουμε πάνω λίγα φασόλια, σκεπάζουμε

με άλλο φύλλο λαδώνουμε(κάθε φορά το φύλλο) και ρίχνουμε κάθε φορά φασόλια

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 250 βαθμούς (κατά προτίμηση στον αέρα)

Και η πίτα μας είναι έτοιμη...!!!!!

 

 

Αναζήτηση

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο

Email address:


logo footer

Λαιμός Φλώρινας Τ.Κ. 53077
Τηλέφωνο: 23850 51855 
Fax: 23850 51856 
info@prespabeans.gr

Facebook 2 24 Twitter 2 24 Youtube 24

Search